Annons

På onsdagen fick eleverna på Sanda Grundsärskola och Sanda Gymnasiesärskola testa på att spela basket. Spelare från Wetterbygden Basketball, som har både dam- och herrlag i högsta serien, fanns på plats för att visa upp sin sport, prata med eleverna och skriva autografer.

Det blev en utklassningsvinst för eleverna i Sanda All Stars, som stod som segrare med 25-10 när de 20 minuterna var spelade.

– Det var roligt, det var bra att möta dem. Jag kan tänka mig att börja spela basket, säger Uffe, en av eleverna i Sanda All Stars.

Ha tredje ligalag

Den här aktiviteten är ett led i Wetterbygden Basketballs ambition att ha ett tredje ligalag, Suns, i SJ Basketligan Special för spelare med intellektuell funktionsnedsättning.

– Den här målgruppen är viktig eftersom den ger en enorm bredd för idrotten. Finns intresset kommer vi att dra igång ett ligalag i höst. Det är en verksamhet med lag från flera städer som träffas tre gånger per säsong, och det är roligt att få spela mot andra lag, säger Johan Söderkvist, som är projektledare för Project Reach.

Annons

– Vi välkomnar dem som känner sig hemma och har någon form av intellektuell funktionsnedsättning. Det är roligt att nå ut till nya grupper. Jag tror att en sådan här satsning kan ge dem glädje och motion och att även vi får glädje av det. Det märks bland ledarna också, det känns som att det är lättare att få dem att ställa upp på det här.

”Fått in en del”

8 april är datumet som gäller för det första träningspasset och klubben vänder sig till de från 13 år och uppåt.

Wetterbygden Basketball jobbar på fler fronter, kan genom Project Reach bland annat träffa barn och ungdomar på Österängen och Öxnehaga och låta dem testa på basket.

– Några av våra spelare är med och spelar basket med barnen på skoltid, och vi har fått in en del i vår ungdomsverksamhet, säger Johan Söderkvist.

Förra läsåret fick eleverna på Sanda besök av spelare från HV71: