Annons

Julklapparna har samlats in på Harrys i Jönköping och är inlämnade av privatpersoner, företag och personal. På måndagen var det dags för Tappra Barn att lämna paketen till barnen på Ryhov. Något Jon Espeset, krögare på Harrys, var med och arrangerade.

– Det finaste är att det är jättefina presenter. Det är fina musikinstrument för många tusen kronor. Det är målarböcker, aktivitetsprylar för barn och så mycket godis, säger Espeset.

Förutom att nu lämna över julklappar till barnen har Tappra Barn gjort annat på Ryhov, de har bland annat byggt en lekpark och installerat tv-spel i flera rum. Jon Espeset säger att de får in nästan en miljon kronor varje år.

"Går inte att beskriva"

Personalen på Ryhov tycker insatsen är fin och det var glada miner när hundratals julklapparna lämnades över.

Annons

– Det går inte att beskriva hur otroligt härligt det är och hur tacksamma vi är för den välvilja som finns för barnen vi har här, säger Anna Thulin, vårdenhetschef.

– Det görs helt på Tappra Barns initiativ och är inget vi ber om, utan de kommer spontant och gör det för barnen. Detta är sådant som gynnar alla barn som ligger på andra avdelningar, eller som har sina föräldrar här. Att lite glädje ska komma av att vara här, vi är otroligt tacksamma och det är jätteroligt bara att se glädjen som kommer med det.

Var tar alla julklappar vägen?

– Främst till barnen som är inlaga över jul och nyår, sen även neonatalvårdsenheten till barnen och deras syskon där. Sen har vi föräldrar som vårdas och då får deras barn tillgodo av detta också, det går till alla barn som måste vara på sjukhuset under julhelgen.

Jul