Det var vid 22-tiden tisdagen den 22 november 2016 ha knivskurit sin hustru till döds som polis och ambulans larmades till ett flerfamiljshus i Bottnaryd. En kvinna hittades svårt skadad i bostaden.

Idag åtalades kvinnans 43-årige make misstänkt för att ha dödat henne. Mannen ska enligt åtalet ha utdelat flera hugg mot kvinnans kropp, hugg som träffade hennes hjärta och lungor och hon avled i bostaden. Då räddningspersonal kom till platsen gjordes upplivningsförsök men kvinnans liv gick inte att rädda.

Parets gemensamma barn, åtta och tolv år gamla befann sig i bostaden då deras mamma knivhöggs till döds. Även barnen ska ha blivit utsatt för misshandel och hot, samma kväll som mamman mördades men även vid flera tidigare tillfällen.

Greps snabbt

Mannen försvann efter dådet ut på en lekplats utanför parets bostad, där kunde han odramatiskt gripas av polis. Kniven som mannen använt hittades i ett buskage och hittades strax efter dådet. De båda barnen togs omhand av bekanta till familjen som bor i närheten.

Kände sig nedvärderad

Motivet till mordet ska enligt åklagaren Lisa Hedberg vara att mannen inte var nöjd med sin situation tillsammans med kvinnan. Han har i förhör uppgett att hon ändrat sig sedan hon kom till Sverige och att han kände sig otillräcklig över att inte ha något arbete något som var stressande. Mannen uppger även att paret bråkat om pengar och om hur barnen skulle uppfostras. Kvinnan hade även tappat intresset för en intim relation med mannen. Mannen har erkänt att han knivhögg kvinnan.

Mannen åtalas för mord samt grov fridskränkning. Åklagaren yrkar på att mannen efter sitt straff ska utvisas ur landet på livstid.