Annons

Annons

Mer information

För mer information se www.låtbilenstå.nu. Här finns en kampanjsida och en folder som beskrive..

Mer information

För mer information se www.låtbilenstå.nu. Här finns en kampanjsida och en folder som beskriver kampanjen i detalj. Mer information finns också på kommunens hemsida. Senast den 12:e september måste arbetsplatsen registrera sitt resultat.

Bästa cykelstället är en kampanj där Jönköpings kommun vill premiera de arbetsplatser som underlättar för cykelpendlare och cykling i allmänhet.

Ju fler som cyklar istället för att ta bilen, desto renare blir luften och desto mindre blir trängseln i trafiken. Samtidigt har alla som cyklar allt att vinna; i välmående, sparade pengar och inte minst i form av en skön stund på vägen till jobbet. Det skriver Jönköpings kommun i ett pressmeddelande.

Om kampanjen

Syftet med kampanjen och diplomeringen är att uppmuntra arbetsgivare att underlätta för och sporra sina medarbetare att ta cykeln till och från jobbet och i tjänsten. Det finns många sätt att underlätta för medarbetare att cykla. Det handlar om att göra det enklare att parkera, att byta om och att ta hand om sin cykel. Eller om tjänstecyklar, personalerbjudanden, inspiration till cykling och en allmänt positiv inställning och uppmuntran till cykling. Målet är att skapa en positiv miljö där det är enkelt och trivsamt att välja cykeln framför bilen.