David Ullström, som kämpat länge för att komma tillbaka efter en efterhängsen axelskada, åkte in i sargen med full kraft sedan han missat en tackling och själv åkt in i sargen.

Ullström såg ut att ha slagit i både axeln, arm och handleds och åkte omedelbart av banan och ut i omklädningsrummet.

Väl där blev det transport direkt till sjukhuset.

– Vi vet inte så mycket än men det såg inte bra ut. Vi befarar att det rör sig om ett armbrott, säger HV-tränaren Johan Lindbom i periodpausen till Cmore.

HV-läkaren Jonas Kalman bekräftade efter en stund att det rörde sig om ett armbrott.

– Det rör sig om ett armbrott. David kommer att opereras senare i veckan, säger HV-läkaren på HV:s officiella twitterkonto.

Lindbom tydlig

På presskonferensen efter matchen var Johan Lindbom tydlig, säsongen är över för David Ullström. I kvällens match mot Färjestad var det Erik Christensen som tog Ullströms plats mellan Simon Önerud och Martin Thörnberg.

– Vi har lirat ihop innan vi tre, Erik är en bra hockeyspelare och jag funkar bra med honom också, säger Thörnberg till Jnytt, tvåmålsskytten mot Färjestad lyfter fram lagets bredd som extra viktig.

– Det är tråkigt för David, för han var verkligen på gång. Men vi har en bred trupp med många bra spelare, så det är ingenting som stör laget tycker jag.