För snart ett år sedan stod det klart att Carl-Johan Korsås lämnar uppdraget som stadsdirektör i Jönköpings kommun i förtid. Korsås förordnande sträcker sig till början av 2019, och det innebär att Jönköpings kommun tvingas betala 106 000 kronor i månaden till honom fram till juli 2019.

– Vi har fört en diskussion och gemensamt kommit fram till att detta är det bästa för alla parter. Vi behöver ha lite mer fokus inåt i organisationen när kommunen fortsätter att växa. Vi är eniga om att vi behöver ett annat ledarskap, sade Ann-Marie Nilsson (C), ordförande i kommunstyrelsen, till Jnytt då.

”Är inte avräkningsbar”

Nu har Korsås fått ett nytt jobb som chef för Rud Pedersens kontor i Göteborg. Trots det nya uppdraget får han behålla sitt avgångsvederlag från Jönköpings kommun.

Annons

– Det stämmer, den är inte avräkningsbar. Eftersom vi inte hade något avtal på hur en avslutning av förordnandet skulle gå till så måste man hålla på tills man hittar en kompromiss, säger Ylva Millback, personalchef inom kommunen, till JP.se.

Jönköpings kommun har efter detta ändrat sina anställningsavtal. Det innebär att anställda som avslutar sitt uppdrag i förtid får räkna av avgångsvederlaget mot en eventuell ny lön.

Fotnot: Rud Pedersen är specialiserade på lobbyverksamhet och public affairs i Norden.