Annons

Det var den 8 februari förra året som en boende på ungdomshemmet ska ha betett sig stökigt. Den boende ska enligt åtalet ha vält ett bord och vägrat gå in till sitt sovrum.

Dessutom ska en behandlingsassistent ha attackerats genom att den boende hoppade på honom så att han slog i väggen och föll till golvet. Därefter ska den boende ha slagit och sparkat behandlingsassistenten i ansiktet så att han blev svullen, öm och fick ont.

Annons

När en annan behandlingsassistent kom för att kolla vad som hade hänt gav sig den boende även på honom. Den boende ska enligt åtalet ha tryckt in assistenten i en vägg med hjälp av sin kroppstyngd. När behandlingsassistenten föll till golvet bet den boende honom i armen och slog honom på kroppen så det både började blöda och uppstod blåmärken.

En tredje behandlingsassistent ska ha attackerats när denne kom för att kontrollera vad som hade hänt med kollegorna. Den tredje assistenten trycktes in mot en vägg, vilket efteråt har gett svullnad på kroppen.

En fjärde behandlingsassistent, som kom till platsen när tumultet uppstod, fick ta emot sparkar i ansiktet.

Enbart en av behandlingsassistenterna, mannen som blev biten så att det blödde, har begärt skadestånd för det som de har utsatts för. Den misstänkta krävs på 15 000 kronor för kränkning, 10 000 kronor för sveda och värk, 1 000 kronor för att ha förstört en tröja och ytterligare 100 kronor för läkarkostnader.

Själv nekar den misstänkta till brotten.