Tobias Nilsson kom till J-Södra inför 2015 års säsong, men har haft svårt att slå sin in i startelvan. I år har det blivit en match från start och fem inhopp för mittbacken/mittfältaren. Nu har klubben och Nilsson enats om att inte utnyttja optionen på 2017 som fanns i kontraktet.

Annons

– Helheten med Jönköpings Södra har varit bra. Gruppen av människor som man har fått träffa varje dag, relationer som man har byggt upp med spelare, tränare och personer runt om laget. Det är ett lag som fungerar både socialt och arbetsmässigt. Det bästa minnet rent fotbollsmässigt är när vi gick upp till Allsvenskan. Mina framtidsplaner är att jag flyttar hem till min sambo i Örebro och jag ska börja jobba på ett IT-företag. Fotbollsmässigt så vet jag inte vad som händer i framtiden, säger Tobias Nilsson till klubbens webbplats.

Jnytt har tidigare skrivit att Degerfors eller Forward kan bli nästa klubbadress för Nilsson.

”Ambitiös och driven”

Tränaren Jimmy Thelin har bara positiva ord att säga om Tobias Nilsson.

– Tobias är en ambitiös och driven person som varit viktig i lagets utveckling i att skapa en professionell miljö. En väldigt klok man som alltid har bidragit i våra diskussioner. Det kommer att gå bra för Tobias, både i sin fortsatta fotbollskarriär och civilt. Han är ett föredöme både på och utanför planen, säger Thelin.