Efter en månads frånvaro på grund av en överkroppsskada var Kristofer Berglund tillbaka i matchtruppen till hemmamötet med en av hans tidigare klubbar Luleå. Rehabtiden har varit jobbig för Berglund som har fått stå utanför laget och fått träna själv under flera veckor.
– Man blir less efter två och en halv vecka på cykeln och ensam på isen och så där, men det är lättare att vara skadad när laget går bra, vi hade fyra vinster och laget spelade väldigt bra så då är det lättare.

Kristofer Berglund gjorde sitt första mål i HV-dressen mot Luleå. Foto: Daniel Malmberg
Foto:

Smällde in pucken
I hans comeback lyckades HV vända matchen mot Luleå efter att ha legat under två gånger. Först att kvittera för hemmalaget var just Kristofer Berglund som stänkte dit 1-1 i mitten av den andra perioden. Efter att ha fått en passning snett bakåt, från Martin Thörnberg, fick Berglund fritt läge i ”slottet” och smällde in pucken högt och hårt bakom Luleåmålvakten.
Målet var extra speciellt för den comebackande backen, det var nämligen Berglunds första mål i HV-tröjan och dessutom hans första mål på 114 SHL matcher. 
– Det är kul, jag har missat så in i helvete innan. De senaste åren har jag fått bidra på andra sätt men självklart om man får läget så vill man ju hjälpa laget. 

"Långt ifrån fläckfri"
Men trots målet och utmärkelsen som matchens bästa spelare är inte Berglund helt nöjd med sin egen och lagets insats.
– Det är långt ifrån en fläckfri match, jag får fortsätta jobba, det är lite hönsigt där ute ibland och det finns mycket att göra bättre.
– De tänder till och kör på fler cylindrar än oss och vi är inte riktigt med i närkampsspelet vilket ger dem energi och flyt. Det handlar inte om att mörda folk men man måste vara med och ta tacklingarna, de är stora så man kan inte spela så naivt. Vi är bitvis ganska dåliga i egen zon, ganska veka framför mål. Det gäller att spela hårdare och rejälare i egen zon så att vi inte bjuder på så mycket. 

Tre backar gjorde comeback efter skadeuppehåll, utöver Berglund var också Lawrence Pilut och Axel Eidstedt tillbaka och alla tre fick speltid. Det betydde att under matchen mot Luleå använde sig laget av hela åtta backar. Det finns nu en konkurrenssituation som inte har funnits tidigare under säsongen.
– Det är inte så ofta det händer, det är bra att de har många att matcha. Det är alltid bra att de (tränarna) har många att välja på. Det är ju optimal för den lagmässiga delen. Det kommer bli en konkurrenssituation och alla kommer inte att få spela, så enkelt är det. Det är hugget som stucket, det gäller att acceptera den speltid och roll man får nu framöver. 

HV
SHL