HV71 är svenska mästare.

Inför ett fullsatt Kinnarps Arena besegrade man Brynäs med 2-1 efter det att Simon Önerud avgjort i fjärde perioden. Direkt efter matchen berättade en av guldmakarna, Pär Arlbrandt, att hans karriär är över.

– Det stämmer. Jag hade bestämt att det här skulle vara den sista matchen om vi vann. Det kan inte bli ett bättre slut. Det är det perfekta slutet, säger Arlbrandt, och förklarar vad som ligger bakom beslutet:

– Jag dras med ett lite trasigt knä. Beslutet har vuxit fram under säsongen. Jag vill kunna leva ett normalt liv, men jag har försökt tränga bort det. Jag har haft så fantastiskt kul.

HV71 som moderklubb

34-årige Arlbrandt är en riktig Jönköpingsgrabb och han har HV71 som moderklubb.

Han debuterade i SHL, eller Elitserien som det hette då, redan säsongen 2000/01.

Annons

Därefter har det blivit SHL-spel i Södertälje, Luleå och Linköping, men också ett utlandsäventyr i Schweiz innan det att han i slutet av förra säsongen återvände till HV71.

Den här säsongen stod han för 29 poäng (11+18) på 47 grundseriematcher. I slutspelet gjorde han ett mål och åtta assists.

Tidigare under karriären hade han spelat tre semifinaler, men det här var första finalen – och första SM-guldet.

– Jag började drömma om detta någonstans när jag växte upp och började spela ishockey. Men det är väl allas mål, säger Arlbrandt, som hyllar publiken som har stor del i SM-guldet.

”Verkligen trott på det”

– Det är helt otroligt. De vänder otroligt mycket åt oss. Det såg mörkt ut, men 7 000 i publiken stod upp – och det hjälpte oss. Det betyder hur mycket som helst.

HV71 fick inga guldtips när säsongen inleddes, men laget har överträffat de flestas förväntningar.

– Vi var inte topptippade, men vi har haft en riktigt bra lagsammanhållning och har verkligen trott på det. Men jag vill samtidigt hylla Brynäs, de kunde också ha vunnit, säger Pär Arlbrandt efter karriärens sista match.

JnyttTV. Intervjuer och firandet på isen.

Live-published photos and videos via Shootitlive