Annons

När stadsbyggnadsnämnden tog ställning till ärendet i torsdags beslutade man att gå vidare med tekniska kontorets förslag till placering, trots grannar och föräldrars protester.

Relaterat: "Barnen är otroligt störande"

– Ett annat läge, inklusive det som föreslås, menar tekniska kontoret blir svårare och krångligt. Därför har stadsbyggnadsnämnden valt att vidhålla att paviljongerna sätts upp på den föreslagna platsen. Det handlar trots allt om tillfälliga lokaler, säger Anders Samuelsson (C), stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Är tidsbegränsad

Nämnden anser att berörda personer få stå ut med en viss störning då paviljongen är tidsbegränsad och sätts upp på grund av att barnantalet är så stort att de inte får plats i nuvarande lokaler.

Annons

– Nämnden var enig i sitt beslut. Var vi än hade ställt paviljongen hade någon varit emot. Det är en omöjlig ekvation, men paviljongen måste ändå fram. Då det handlar om en tidsbegränsning får man stå ut med lite mer än om det hade handlat om en permanent byggnad, säger Anders Samuelsson.

Läs mer: ”Barnen är otroligt störande”