Annons

Sturesson säger till Jnytt att han är besviken över omröstningens utfall.

– Jag är väldigt förvånad över beslutet eftersom det har klargjorts ikväll att de partier som nu röstar igenom förslaget om jordbron, är beredda att bygga en arena alldeles oavsett hur mycket den kostar. Jag har frågat flera gånger idag om det finns något tak över hur mycket det får kosta, säger Sturesson.

Annons

– Jag är djupt oroad och jag är också förvånad över det samarbete som tycks ha funnits mellan SD och de rödgröna partierna i fullmäktigesalen idag, avslutar Sturesson.

"Det var otaktiskt gjort av dem"

Sverigedemokraternas Kristian Aronsson säger att de röstade med de rödgröna eftersom det var för mycket prestige och låsningar i Alliansen. Att SD:s känsla var att det hade slutat med ombyggnation i Stadsparken och det var något de inte ville stödja. Att det blev en lång och utdragen debatt var inget som förvånade Aronsson.

– Det var förväntat. Men jag tycker det är konstigt att man inte tog chansen. Jag var tydlig i min frågeställning att de inte öppnar för att behålla Jordbroalternativet till senare, även om man nu stoppar utredningar på det. Det tycker jag var otaktiskt gjort av dem, säger han till Jnytt.