Straffsituationen uppstod med ungefär tio minuter kvar av andra halvlek. Örebros anfallare Kennedy Igboananike föll i straffområdet efter en närkamp med Jonathan Tamimi. Vänsterbacken lade sin hand på Igboananikes axel varpå ÖSK-anfallaren föll.

Tamimi och lagkamraterna i J-Södra såg situationen på video efteråt och var efter det ännu mer övertygade om att straffen var feldömd.

– Jag tror att bilderna talar för sig själva. Nu i efterhand visar bilderna hur billig straffen var. Vad ska jag göra? Jag kan inte göra så mycket, säger Tamimi och suckar.

– Enligt oss är det inte straff, men det går inte att göra så mycket åt saker i efterhand.

Har du pratat med domaren (Bojan Pandzic) efteråt?

– Nej, jag gick ut direkt. Det fanns ingen anledning att prata. Jag tror att han ser i efterhand vad som hände, och sedan får vi se vad han tycker…

Annons

Tamimi fick i samma situation sitt andra gula kort i matchen och hade spelat färdigt.

Mål på retur

J-Södras nye målvakt Evgenij Kobozev slängde sig åt rätt håll och tog straffen, men han lyckades inte hålla bollen och straffskytten Nahir Besara kunde göra mål på egen retur.

Tränaren Jimmy Thelin uttryckte sig diplomatiskt när han ombads kommentera situationen på presskonferensen.

– Jag inte sett situationen i efterhand, det kommer alltid komma situationer under en säsong och det är domaren som bestämmer. V låter dem avgöra, vi kan inte påverka det ändå. Vi lägger ingen vikt vid det just nu, säger han.

”Gjorde det jättebra”

J-Södra gjorde en bra premiärmatch trots att det blev förlust. Det var egentligen bara under matchens första 15-20 minuter som bortalaget inte fick spelet att fungera. Därefter var man minst lika bra som Örebro.

– Jag tycker att vi gjorde det jättebra, vi gör det vi har tränat på. Vi kämpar på och gör det tillsammans, det är en trygghet att veta var vi har varandra. Alla vet vad man ska göra, och det är en otrolig trygghet. Nu får vi fokusera på att göra en bra träningsvecka och en bra match mot Halmstad, säger Jonathan Tamimi.

JnyttTV. Presskonferens med båda lagens tränare och intervju med Tommy Thelin, som ger sin syn på matchen och straffsituationerna.

Live-published photos and videos via Shootitlive