Annons

Jönköpings kommun har under många år arrangerat ett nyårsfirande för allmänheten i Rådhusparken. Firandet har avslutats med att fyrverkerier skjutits upp i luften.

Men ett firande med fyrverkerier har mötts av protester, framför allt för att många djur blir rädda, och i höstas fattade kommunen beslut om att ersätta fyrverkerierna med en musiksatt lasershow. Jnytt har tidigare rapporterat att kostnaden för detta uppgår till omkring 150 000 kronor, vilket kan jämföras med 35 000-40 000 kronor för fyrverkerierna.

Lasershowen avslutade nyårsfirandet i Rådhusparken.
Foto: Peter Gustafsson

Premiär för hymn

Lasershowen var inte den enda programpunkten. Firandet inleddes med att Trollet Duns roade barnen på scenen. Därefter uppträdde Jönköpings körsällskap och Kören Nova, det var dans med elever från Kulturskolan och musik med Starlight Brigade.

Annons

Publiken fick även lyssna på ett nyårstal av kommunfullmäktiges nye ordförande Tord Sundqvist (S), som blickade både bakåt och framåt. Det var dessutom premiär för Jönköpingshymnen Pearl By The Lake, som framfördes av Peter Hjalmarsson.

Evenemanget avslutades med lasershowen, som hade tagits fram av Lucas Söderberg från Team Lucas produktion. Den effektfulla showen pågick i mer än 15 minuter och ackompanjerades av musik.

"Bra för miljön och djuren"

Det var gott om folk i Rådhusparken, och en av dem som besökte firandet var Anna-Carin Fransson från Bottnaryd.

– Jag har faktiskt aldrig varit på nyårsfirandet här förut, men jag tyckte det var spännande att se lasershowen. Det är ett jättebra initiativ, det är bra för både miljön och djuren, säger hon.

Klicka här för att se bildspelet i appen!

JnyttTV: Se när den nya Jönköpingshymnen framfördes.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app