Annons

Michaela Norrman äger Slottsvillan i Huskvarna tillsammans med Christian Ullmark. Innan dess var hon varit chef på vingården, Jacob's Creek i Australien. Nu arrangerar hon egna provningar med olika viner och teman varje månad.

Michaela Norrman hälsar gästerna välkomna till Slottsvillan. Foto: Mathilda Lavergren
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:

– Vi har jättemycket provningar, de som är intresserade av vin vill ofta prova och lära sig om alla typer av vin. Vi är här för att lära våra gäster lite mer och förstå mer om vin, säger Michaela.

På lördagen var det flera nyfikna på plats för att testa flera sorter av den bubbliga drycken.

– Champagne är ett otroligt spännande vin. Väldigt mytomspunnet, romantiskt och får många att tänka på lyx. Jag tror att det är ganska spännande och attraktivt att prova champagne, men inte populärare än andra viner.

Slottsvillan har olika typer av vinprovningar, vissa arrangeras uppe i de eleganta salarna och för mindre grupper nere i vinkällaren. Förra månaden hade de vin och ost provning och nästa tema blir vin och mat.

Annons

– Vi försöker få vinprovningarna att vara väldigt lättsamma, inte så pretentiösa. Vin ska vara roligt och gott. Många vill gärna fluffa till det och använda onödigt krångliga termer, säger Michaela Norrman.