Annons

Strax innan klockan 18 på fredagskvällen köade ett hundratal personer utanför Le Trottoir i centrala Jönköping. På schemat stod nämligen after work med musikquiz och musikunderhållning av Kalle Moraeus och hans hobbyband ”Torrvrål”. Evenemanget är ett samarbete mellan ”Vardagsrummet” och Elite stora hotellet.

”Vardagsrummet” hade sina glansdagar åren 1996–2004 – på den tiden ovanför Svarta Börsens restaurang. Över en kopp kaffe tillsammans med Elite stora hotellets direktör Carl-Henrik Nilsson fick initiativtagaren Sven Edelönn ny inspiration och konceptet väcktes återigen till liv, såhär 15 år senare.

– Man kan kalla det för en liten fortsättning på ”Vardagsrummet”. Den här typen av event är efterfrågat. Den här kvällen har jag fått tacka nej till 120 personer då platserna inte räcker till. Egentligen är jag för gammal för att hålla på med det här, men samtidigt älskar jag ju mina musikervänner och kan därför inte låta bli, säger Edelönn.

Annons

Han berättar att kvällen kommer att inledas med ett musikquiz, eller ett ”Kalle-quiz” som han har valt att kalla det.

– Det handlar bara om Kalle Moraeus. Allt från vad hans katt heter till vilken sångerska han tycker är bäst, vilken skostorlek han har och hur många hästar det är på hans Corvette.

Klockan 21 är det dags för Kalle att äntra scenen tillsammans med Olle Nyberg på keyboard, Anders Ohlsson på bas, Kire Mångs på trummor och Putte Snitt på gitarr och sång. Det utlovas både rock, blues, pop, boogie och möjligen även någon låt med ett litet regnstänk av jazz.

– En av musikerna är från en liten by som heter Torrvål, därav namnet på bandet. Det har jag läst mig till, förklarar Edelönn och skrattar.

Nästa tillfälle för ”Vardagsrummet” blir den 1 mars.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app