Klicka här om du läser i appen och vill se bilderna

Verksamheterna i det nya stadshuset börjar rulla igång. Huset har tagit två år att bygga, men första mötena om det nya huset hölls under 2005, och från det till nu är det tolv år. I januari när allt är igång i den nya byggnaden kommer det hållas en invigning.

I skrivande stund är ungefär hälften av alla som ska jobba i huset har nu kommit på plats. Socialtjänsten är helt inflyttade, och under torsdagens pressvisning var de representerade av områdeschefen för barn och ungdom, Lilian Elmqvist.

- Vi har nu en gemensam mottagning för familjehemsvården och familjerätten. Tidigare har det varit smågrupper som suttit i externt hyrda lokaler.

Annons

Hur har det varit att flytta in här?

- Det har flutit på ganska bra, man tycker det är ett fint hus att vara i och så vidare och man är glad över att det är många här tillsammans nu, det är uppskattat.

Knutit huset till Anna och Alfred Dahlin

Stadshuset är utsmyckat av konstnären Tomas Nordström, och han jobbade utifrån ett önskemål om att anknyta stadshuset till Anna och Alfred Dahlin som var viktiga för den svenska skolans utveckling.

- Konstverket är uppdelat i tre delar, dels har vi skulpturerna som är flygfiskar. Sen i golvet så är det 50 bilder som är kopplade till ämnesområden, det är lite djur, växter och verktyg kopplat till skolan. Tredje delen är textilen, som har tema rymden, säger Nordström.

Klicka här om du läser i appen och vill se bildernaLive-published photos and videos via Shootitlive