På tisdagen kom Vårruset, som arrangeras i 21 städer, till Jönköping och Knektaparken som invaderades av löpsugna kvinnor i alla åldrar.

– Vi har 4 230 anmälda, vilket är skapligt. Det har minskat lite till i år, men vi får ändå vara nöjda. Jag tror att det är så mycket arrangemang av det här slaget att det börjar bli inflation i det. När Vårruset startade fanns det inte så mycket annat, säger Mikael Gustafsson, föreningskonsulent i arrangerande IK Hakarpspojkarna.

Tradition att ställa upp

Bland alla startande fanns ett gäng på ett 20-tal personer som jobbar på Länsförsäkringar – och för dem är det tradition att ställa upp.

– Vi är alltid med men med ett olika antal, i år är vi fler än vanligt. Det är roligt att ses och träffas över enhetsgränserna, säger Sofie Bernström, som gav ett löfte strax före starten.

Annons

– Alla kommer att gå i mål under 30 minuter, det lovar jag.

”Alltid kul att vinna”

Snabbast i mål var Jenny Johannesson, som nyligen vann huvudklassen i Landsjön runt. 41-åringen tävlar vanligtvis för Mullsjö SOK men den här gången representerade hon Trollehöjdskolan.

– Jag har vunnit innan också, men det var ganska längesedan. I dag var det något varmt, men annars var det perfekt, säger Johannesson, som korsade mållinjen på en tid strax under 17 och en halv minut.

– Det är alltid kul att vinna. Sedan är det ett trevligt arrangemang eftersom det är för alla.

Klicka här för att se bildspelet i appen!

JnyttTV. Se filmklipp från starten och målgången.


Foto: Peter Gustafsson