Annons

Det blev en riktig folkfest under lördagen och söndagen när årets upplaga av Hovslätt cup arrangerades. Spelarna var födda mellan 2012 och 2008 och på plats fanns många anhöriga som ville heja på barnens lag. Det var åttonde året som cupen arrangerades.

– Cupen brukar vara så här kring påsk och är en av Sveriges största barn- och ungdomsturnering i innebandy. Det är ett stort intresse för att vara med och vi märker att cupen är uppskattad, säger Stephan Knuthas, klubbgeneral från Hovslätts IK Innebandy.

Fokus på spelarglädjen

Han tycker att cupen tidsmässigt ligger bra till som en avslutningsturnering. Det blir många matcher under en kort tid och varje lag fick spela ungefär fem-sex matcher. Prisutdelning väntades efter att den sista matchen spelats på söndagen.

– Men fokus ligger inte på resultatet utan på spelglädjen och det roliga med att vara med i ett lag. För de yngsta spelarna kan det här vara deras första cup och det är stort för dem bara att ta på sig matchtröja och spela inför publik, berättar Stephan Knutas.

Annons

Från Växjö och Skövde

De deltagande lagen kom dels från närområdet men också från Växjö och Skövde. Åttaåringarna Ivar Andersson och Noah Israelsson spelade i Vetlandalaget respektive Nässjölaget.

– Det är roligt att vara med och spela, tyckte Ivar Andersson.

– Det roligaste med hela cupen är förstås matcherna, säger Noah Israelsson.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app