På måndagskvällen arrangerade Jönköping Zontaklubb II modevisning på Kulturhuset i Jönköping. Fem butiker visade vårens dammode och ett 20-tal utställare visade sitt utbud.

– Det är första gången vi har modevisning. Vi har fått en medlem (Tina Björknerth) som frågade om vi inte skulle arrangera en modevisning för att få in pengar till våra projekt. Det har funnits i snart 30 år men vi har överlåtit det till församlingar och liknande som gör det för en god sak, säger Liisa Sulin Elmqvist från Jönköping Zontaklubb II.

Kämpat för rättigheter

Efter mingel och förtäring var det dags för de knappt 80 gästerna att ta del av modevisningen. Bland mannekängerna märktes politikern och åklagaren Anna Mårtensson, Cajsa Björndal och Gabriella Hector.

Zonta har i snart 100 år kämpat för flickors och kvinnors mänskliga rättigheter i hela världen. Allt överskott från kvällen går till Zontas projekt.

Annons

– Det är svårt att säga hur mycket pengar vi får in i kväll men jag skulle kunna tro att det blir mellan 15 000 och 20 000 kronor, säger Liisa Sulin Elmqvist.

Enligt arrangörerna kan det här evenemanget bli årligt återkommande.