Annons

Polisen fick kännedom om händelsen som ägde rum på Hagaleden i Jönköping strax efter klockan 23. Målsägande uppger att han satt i sin bil när någon knackade på fönsterrutan. När han vevade ner rutan ryckte en av gärningsmännen mobiltelefonen ur handen på honom. När de tagit telefonen frågade de: ”var är pengarna” och nämnde samtidigt att de har ett vapen.

Försvann från platsen
Målsägande lämnade då bilen och gick in i en intilliggande hamburgerrestaurang för att larma polisen. Gärningsmännen försvann från platsen, och på onsdagsmorgonen fanns ingen misstänkt.
Polisen rubricerar händelsen som stöld och olaga hot. Målsägande är en man född 1986 och hemmahörande i Göteborg. I bilen fanns även hans tio år yngre flickvän. Enligt polisen skadades ingen av dem fysiskt.

”Visst signalement”
– Vi har fått visst signalement på en av gärningsmännen som ska vara blond och cirka 1,90 meter lång. Han färdades i en svart eller mörkblå Volvokombi, det är det enda vi har. Därför är vi tacksamma om någon har sett något, säger Lasse Johansson, presstalesman vid Jönköpingspolisen.
De som har sett något som kan sättas i samband med händelsen kan kontakta polisen via telefonnummer 114 14.