Annons

Det har förts diskussioner en period, men nu är det alltså klart att Holmgrens har köpt Kabes försäljningsverksamhet i Öggerstorp. Göran Strandberg förklarar att det finns flera anledningar till köpet.

– När vi tittar framåt i tiden ser vi att många kunder inte bara vill ha en bil för dagliga transporter utan man tittar även på andra typer av fordon som man vill ha på fritiden. Det är den här efterfrågan som vi vill möta upp och vi ser det också som ett spännande tillskott till det vi gör. Det kommer även att göra att vi får nya kunder och vi får bra tillbehör som man har när man åker husbil och husvagn, säger han.

Göran Strandberg tror att satsningen kan leda till att fler också besöker Holmgrens bilhall.

– Det här är en affär vi kan utveckla på ett bra sätt. Det viktigaste är att kunna erbjuda våra kunder något mer än bara en vanlig bil, säger han och förklarar att han kände att det var läge att agera när möjligheten dök upp.

Annons

Flytta verksamhet till Jönköping

Företaget tittar hela tiden på hur de kan utvecklas och har en långsiktig plan som de vill utveckla.

– Det som händer nu är att vi tar över verksamheten i Öggestorp och ser till att de som arbetar där kommer in i Holmgrens och känner sig omhändertagna. Ihop med mig gör vi sedan en plan hur vi ska utveckla detta framåt. Det gäller alltifrån service till marknadsföring, förklarar Göran Strandberg.

Tanken är att det ska flyttas en del av verksamheten i Öggestorp till Jönköping. På så sätt ska det även visas en del husbilar och husvagnar i Jönköping. Det bedöms inte behövas göra någon utbyggnad utan allt tros få plats i befintliga lokaler.

Samtidigt tittar Holmgrens långsiktigt på om det finns andra platser att etablera sig på.

– Vi har anläggningar på olika platser i distriktet, men Kabe finns inte överallt där Holmgrens finns. Vi vill nu titta på om det finns en möjlighet att etablera Kabecenter på flera ställen. Men ett första steg är att på ett bra sätt ta över Öggestorp och se hur vi kan utveckla den verksamheten, säger Göran Strandberg.

Möta olika behov

När det gäller husvagns- och husbilsmarknaden så uppger han att den ser relativt stabil ut när det gäller volym från år till år. Det som däremot ligger i tiden är att se till att tillgodose kundernas olika behov. Det handlar bland annat om att abonnera/hyra genom olika abonnemang där det ingår bil och tillgång till husvagn eller husbil.

– Det är ett alternativ till kunderna som vi tror kommer mycket framöver. Det kommer att bli vanligare att kunden vill ha ett abonnemang där man abonnerar sin bil och när man är i behov av annat nyttjar en husvagn eller husbil. Det kan ju finnas olika kombinationer, exempelvis ett bilabonnemang där det ingår en elcykel. Du har ett behov av att förflytta dig men det kan variera beroende på vad du ska göra. För vår del innebär det då att titta på hur vi kan paketera det hela så det passar kunden, förklarar Göran Strandberg.

Han berättar att det kan röra sig om olika fordon i olika abonnemang. Om abonnemanget ska ligga på ett, tre, fem år eller någon annan tidsperiod är något som ännu inte är bestämt. Holmsgrens är även öppen för att det kan finnas olika typer av lösningar beroende på efterfrågan. Det kan handla om en pendlarbil, en transportbil, en bil man vill ha att åka med på helgerna eller om man vill ha en bil för semestern med dragkrok.

”Bra mottagande”

– Vi har behov av olika bilar vid olika tidpunkter och vi vill säkra den här efterfrågan. Om några år tror jag inte att detta är jätteovanligt och det går att jämföra med ett tv-abonnemang där man har ett paket och betalar för det man har behov av. Det här är en del av vår långsiktiga plan, säger Göran Strandberg.

Att Holmgrens har köpt Kabes försäljningsverksamhet i Öggerstorp uppger inte innebära några förändringar på personalsidan.

– Det här är ett sätt för oss att bredda erbjudandet för våra kunder. Vi tror att vi som jobbar med bilförsäljning i många år också har effektiva processer som man inte har byggt upp på samma sätt inom husvagns- och husbilsdelen. Det kan handla om allt inom kundservice till försäljning och reparation. Vi vill utveckla kundupplevelsen. Hittills har vi fått ett bra mottagande både i Öggestorp och inom Holmgrens. Det skapar en positiv energi, berättar Göran Strandberg.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app