Annons

Green Motion kommer enligt pressmeddelandet drivas som ett separat bolag inom Holmgrens och att en rekrytering för vd-posten för bolaget pågår. Bolaget jobbar enligt pressmeddelandet med avancerad programvara som ska leda till lägre utsläpp. Teknologin erbjuder bland annat delning och abonnering av bilar och andra transportmedel, de ser sig själva som en konkurrent till Uber och traditionella biluthyrare.

– Vi är oerhört glada att vi fått möjligheten att förvärva majoriteten av Green Motion Scandinavia. Vi är mycket medvetna om vikten av att minska klimatpåverkan och vet att våra kunders behov förändras. Vi ser en ökad efterfrågan på att kunna abonnera mobilitetstjänster som ett alternativ till att äga egna bilar eller andra transportmedel, säger Göran Strandberg, vd på Holmgrens bil.

Annons

Green Motion Scandinavias nya vd ska ta fram affärsplanen för hur verksamheten ska växa i Sverige, Norge och Danmark. Något som dock inte innebär att Holmgrens ska öppna anläggningar i andra länder. Däremot ska den nya tjänsten erbjudas även utanför Sveriges gränser. Verksamheten i Sverige bedrivs idag från Arlanda stad.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app