Boxningsklubben BK Ringen har i många år bedrivit sin verksamhet i en liten och omodern lokal i Idrottshusets källarplan. Men i år, efter flera turer, togs beslut om att föreningen skulle flytta in i en ny lokal i fastigheten.
Lösningen innebär att BK Ringen flyttar in i lokalerna som tidigare var kansli åt Hallby Handboll och Jönköpings Innebandyklubb. I gengäld ska Jönköpings Styrkelyftarklubb ta över BK Ringens lokal och därmed få större utrymme.
– Det är den finaste julklappen vi kunde få, säger en mycket nöjd Tomas Magui.
– Det här har vi väntat på länge, och det märks bland medlemmarna att det har varit efterlängtat. Det är en glädje i föreningen på ett annat sätt, det är ingen frånvaro längre utan det är knökfullt på alla pass.

”Är helt annorlunda”
BK Ringens tidigare lokal var 100 kvadratmeter stor, medan den nya lokalen är 110 kvadratmeter större. Men att lokalen är betydligt större är bara en av fördelarna.
– Planlösningen är bättre, vilket gör att vi kan köra fler fysövningar, sedan är ventilationen och ljuset helt annorlunda här, konstaterar Magui.
BK Ringen, som i dagsläget har knappt 100 medlemmar, kommer nu att kunna utöka verksamheten. Den närmaste tiden är tanken att det ska startas både en tjej- och en diplomgrupp.
Lokalen började renoveras i april och den kunde tas i bruk för en månad sedan. Att invigningen skedde först nu beror på att det under den här helgen anordnas ett träningsläger med 25 boxare från hela landet.

Politiker gick upp i ringen
Renoveringen har totalt kostat runt 300 000 kronor och den har varit möjlig tack vare hjälp från Jönköpings kommun och sponsorer.
– Vi hade den summan avsatt för detta. Att kostnaden har hållits nere beror på att detta har gjorts med små, egna medel. Vår personal har gjort mycket själva, som till exempel att slipa golv, säger Johnny Svensson, anläggningschef på Idrottshuset.
Som en del i invigningen gick fritidsnämndens ordförande Erik Arnalid (KD) och andre vice ordförande Göte Wahlström (S) en match. Matchen, som dömdes av Lasse Myrberg med ett OS-brons och fem SM-guld på meritlistan, slutade oavgjort.
Den största vinnaren är i stället BK Ringen, som nu har fått sin efterlängtade lokal.

Nu har BK Ringen fått nya lokaler i Idrottshuset i Jönköping. Fritidsnämndens ordförande Erik Arnalid och klubbens ordförande Tomas Magui klippte bandet. Foto: Peter Gustafsson
Lokalerna var tidigare kansli åt Hallby Handboll och Jönköpings Innebandyklubb. Foto: Peter Gustafsson
"Det här har vi väntat på länge", säger en mycket nöjd Tomas Magui. Foto: Peter Gustafsson
BK Ringens medlemmar får nu en både större och modernare lokal att boxas i. Foto: Peter Gustafsson
Som en del i invigningen gick fritidsnämndens ordförande Erik Arnalid (KD) och andre vice ordförande Göte Wahlström (S) en match. Foto: Peter Gustafsson
Matchen slutade oavgjort. Den dömdes av Lasse Myrberg, med ett OS-brons och fem SM-guld på meritlistan. Foto: Peter Gustafsson