Annons

Erik Brännström, med Nässjö HC som moderklubb, fick göra sin SHL-debut förra säsongen – och den här säsongen har han tagit för sig mer och mer. I lördagens hemmamöte med Örebro kom karriärens första SHL-mål.

Brännströms mål betydde 2-0 eftersom HV71 hade spräckt nollan bara ett par minuter tidigare. Den unge och spelskicklige backen fick tid på sig och skickade upp pucken i krysset.

– Jag chippade över den till (Filip) Sandberg och hängde med upp i anfallszon. Sedan fick jag en fin passning av "Bengan" (Anton Bengtsson) och efter det var det bara att blunda och skjuta. Jag märkte att pucken gick i mål, och det var bara en skön känsla, säger Brännström och ler brett.

– Det är bland det största som har hänt mig, det är få ögonblick som slår detta.

”Ska upp i lägenheten”

I vanlig ordning såg målskytten till att ta hand om pucken.

– Den ska upp i lägenheten någonstans, förklarar han.

Annons

Det första målet kom i Brännströms 25:e SHL-match, och han medger utan omsvep att det är en lättnad.

– Det släppte lite från axeln, men jag kan inte säga att jag har känt någon press. Så länge jag spelar bra får andra sköta det, säger 17-åringen, som har vuxit in mer och mer i SHL-kostymen.

Trevande start

– Det har gått bättre och bättre, jag växer in i det mer och mer och det är skönt att få mer förtroende. Det fungerar bra tillsammans med Andreas Borgman, han är bra och enkel att spela med och ger mig tips.

HV71 gjorde ytterligare tre mål i matchen och vann till slut med 5-1. Efter en trevande första period var det egentligen aldrig något tvivel om vilket lag som skulle gå segrande.

– Det var skönt att vi vann och tog tre poäng. Att jag gjorde första målet är en bonus, säger Erik Brännström, som sent lär glömma 21 januari 2017.

JnyttTV. Intervju med Filip Sandberg och presskonferens med båda lagens tränare.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Spelarna som var bäst i HV71

Jnytt-ligan

Tre poäng: Filip Sandberg

Gjorde sitt första mål sedan 29 oktober och stod även för..

Spelarna som var bäst i HV71

Jnytt-ligan

Tre poäng: Filip Sandberg

Gjorde sitt första mål sedan 29 oktober och stod även för en av sina bättre matcher för säsongen. Spelade med bra fart och var svårstoppad.

Två poäng: Erik Brännström

Den 17-årige backen fick inte bara göra sitt första SHL-mål utan visade även prov på bra spelsinne matchen igenom.

En poäng: Mattias Tedenby

Gjorde återigen en bra match. Passningen till 5-1-målet höll högsta klass.

SHL