Annons

Jönköpings IK har fått en något trevande start på säsongen i damernas superliga. Men på lördagen skulle laget hitta tillbaka upp på vinnarspåret.

JIK fick en smakstart och tog ledningen genom Ellen Svensson redan efter 23 sekunder. Gästande Sirius vände dock på matchen, innan Gabriella Strandberg satte 2-2. Ett resultat som såg ut att stå sig perioden ut, men Svensson satte sitt andra till 3-2 med 1:16 kvar att spela

– Vi börjar lite sådär och bjuder in dem i matchen efter vårt mål. Men efter deras andra mål tar vi tag i det och därifrån äger vi hela matchen tycker jag. Vi sätter våra chanser och spelar som ett lag. Detta var även den första matchen på ett tag som vi kunde spela på ledning och det gör vi fullt ut också, säger Ellen Svensson, till Jnytt.

I den andra perioden gjorde Moa Jakobsson 4-2, Elin Rejgård 5-2 och vinstläge för JIK inför matchens tredje period.

Annons

Det skulle visa sig bli Ellen Svensson period. Hemmalagets nummer nio gjorde 6-2. Hon gjorde 7-2 och hon gjorde 9-3. Däremellan hann Moa Jakobsson göra sitt andra i matchen som vanns stort av Jönköpingslaget.

Hur är det på bänken och planen när spelet släpper och målen rinner in?

– Det är skönt. Det betyder mycket att vi får den ledningen att spela på. Det blir en bra stämning i laget, säger femmålsskytten Svensson.

– Det händer inte varje dag att man gör fem mål. Men hela vår femma spelar otroligt bra och skapar fina lägen. Jag fick fina framspelningar.

Du får det att låta enkelt, men någon ska ju sätta dit den också?

– Ja, men det kändes verkligen som att det klaffade idag. Det är kul att det ger utdelning, avslutar hon.

I en haltande tabell ligger JIK på en niondeplats.