Annons

– Jag har arbetat intensivt med scenkonst för barn- och ungdomar under de senaste åren och det betyder jättemycket för mig. Det är roligt och befriande, öppet och härligt. Smålands Musik och Teater är väldigt tydliga med att området är viktigt, och det känns väldigt inspirerande, säger hon i ett pressmeddelande.
Mia Ringblom Hjertner kommer närmast från Göteborgsoperan där hon bland annat regisserat ett antal konserter och föreställningar för barn och unga, exempelvis operan Min mamma är en drake som hade urpremiär i Göteborg och nyligen sattes upp på Kungliga Operan i Stockholm.

”Tydliggör vår profil”
– Mia har stor integritet som person och som konstnär liksom gedigen erfarenhet av scenkonst för barn och unga. Mia kommer att stärka kvaliteten, tydliggöra vår profil ytterligare och har mycket att bidra med även till vår övriga verksamhet, säger Per-Ola Nilsson, verksamhetschef, Smålands Musik & Teater, i pressmeddelandet.
– Med Mia, Staffan Aspegren (teater) och Gabriella Bergman (musik) har vi nu tre konstnärliga chefer med stor erfarenhet samt nationella och internationella kontaktnät, vilket ger oss fantastiska möjligheter att bygga vidare och utveckla scenkonsten i länet.