För andra året i rad körde Jnytts sportredaktion ett klassiskt tabelltips innan Superettan drog igång i våras. Undertecknad, Victor Abrahamsson, Jozo Glavas och Peter Wilsson lade alla varsitt tips.

Annons

Nu när säsongen är över har vi räknat ut vem som tippade bäst. Vi har lagt på en poäng för varje placering ifrån den tippade placeringen som respektive lag har slutat på. Har man till exempel tippat Östersund som etta får man en poäng, eftersom de slutade tvåa i sluttabellen. Har man tippat Jönköpings Södra trea får man två poäng, eftersom de slutade etta, och så vidare. Den som har minst antal poäng när alla 16 lag är hopräknade vinner.

Resultatet blev enligt följande:
Peter Gustafsson: 55 poäng
Jozo Glavas: 58 poäng
Victor Abrahamsson: 64 poäng
Peter Wilsson: 68 poäng

Undertecknad trodde att Ljungskile skulle ta hem seriesegern och att J-Södra skulle sluta trea. Jag tippade även att både Brommapojkarna, som åkte ur, och Mjällby, som tvingas kvala, skulle hamna högre upp i tabellen. Men jag trodde samtidigt att Frej, Utsikten och Ängelholm skulle husera i bottenskiktet – och så blev ju fallet. Därmed är en prestigefull seger i hamn.