Jönköpings IK stod för en i långa stunder bra hemmamatch mot Dalen, men det var slarv som kostade laget poäng. Bland annat slarvade man med bytena vid ett flertal gånger.

Det var deppigt i JIK efter ännu en förlust – läget ser allt mer prekärt ut för laget som med största sannolikhet kommer att åka ur SSL. Foto: Peter Wilsson
Mikaela Lundmark var besviken efter matchen. Men hon ställde upp när flera ungdomsspelare ville ha en autograf av henne. Foto: Peter Wilsson

Och nu är det mer eller mindre kört för JIK:s del – 15 poäng har man upp till fast mark, och det är 15 poäng kvar att spela för. Dessutom har Karlstad, som är laget JIK jagar, bra mycket bättre målskillnad.

– Nu är det mörkt, konstaterade lagkaptenen Mikaela Lundmark efter matchen.

Slarvigt av JIK

Dalen tog ledningen i den första perioden men JIK kunde, efter mål av Klara Löfgren och Ellen Svensson, vända fram till 2-1.

I den andra perioden inledde JIK slarvigt. Man missade först en straff, och sedan hade man i direkt anslutning till den missade straffen två minuter av tämligen dåligt spel i numerärt överläge.

Annons

Och Dalen kunde dessutom sätta ledningsmålet till 3-2, men efter det målet spelade JIK upp sig och Sophia Persson kunde med ett långskott kvittera.

Spelade av matchen

I den tredje perioden spelade Dalen av matchen på ett väldigt bra sätt, efter drygt åtta minuter satte man 5–3 och sen rullade man på bra. JIK försökte ge det en ordentlig chans, men reduceringen till 5–4 av Linnea Juhlin kom för sent, bara 47 sekunder återstod då av matchen.

Hur går ni vidare här nu?

– Ja, vi tränar väl på som vanligt nästa vecka sen tar vi nästa match som vi har gjort. Att vi tar match för match och inte kollar tabellen.

Hur lätt är det då?

– Inte så lätt. Det är tungt i huvudet. Det blir mycket i skallen, hela säsongen har varit tuff.

Vad beror det på att det har varit så tufft?

– Jag vet inte vad det har varit, vi bytte försvarsspel i början, det känns som att om vi hade fortsatt på vårt vanliga hade det varit lite lättare. Men jag tycker att vi har jobbat in oss i det, vi har spelat upp oss och spelat bra mot topplagen, sa Mikaela Lundmark efter säsongens 18:e förlust.

I nästa match möter JIK Karlstad på bortaplan, och då kommer det att definitivt avgöras om man kommer ha chans att få spela SSL under nästa säsong.

Karlstad förlorade dagens match mot Huddinge efter det att Huddinge vänt till seger under matchens sista fem minuter. Huddinge är därmed definitivt klart för spel i SSL även nästkommande säsong.

Innebandy, SSL

Jönköping–Dalen 4–5 (2-2, 1–2, 1–1)

Mål: Klara Löfgren, Ellen Svensson, Sophia ..

Innebandy, SSL

Jönköping–Dalen 4–5 (2-2, 1–2, 1–1)

Mål: Klara Löfgren, Ellen Svensson, Sophia Persson, Linnea Juhlin.

Publik: 147, Arenan.

JIK
SSL