Personal på företaget upptäckte under morgonen att någon eller några personer gjort inbrott hos företaget. Enligt uppgift till Jnytt har man klippt upp ett staket och tagit sig in på området. Man siktade omedelbart in sig på de nya BMW-bilarna.

- Vi har gjort en teknisk undersökning på platsen och upprättat en anmälan om stöld, säger Thomas Agnevik, presstalesman hos polisen.

Samtliga 21 bilar har fått skador när tjuvarna brutit upp dörrar eller krossat fönsterrutor. Värdet av skadorna uppgår till flera miljoner kronor. Framförallt har man siktat in sig på att stjäla instrumentpaneler.

Stal rattar

Så sent som i förra veckan skrev Jnytt om hur två personer i Habo haft inbrott i sina bilar, båda av märket BMW. Den ena bilen stod parkerad i Bränninge och den andra i Stormakullen. Även två inbrott i BMW-bilar som stod parkerade på Bymarken har haft inbrott.

Annons

I båda fallen hade de tagit sig in och stulit rattarna.

- När det gäller inbrotten på Bymarken har man säkrat spår efter cyklar. Det kan alltså vara så att tjuvarna har kommit till platsen på cykel, säger Pierre Bokor, presstalesman vid polisen. Vi är intresserade av att komma i kontakt med personer om de har sett något misstänkt.

Att förövarna siktat in sig på BMW är ingen tillfällighet.

Känner igen problemet

- Vi känner igen problemet. Ofta handlar det om internationella ligor som gör inbrott. I BMW stjäler man oftast ratten, instrumentpanelen eller airbagen, medan lyshus på nyare Volvo-bilar är populärt stöldgods, sa Björn Öberg, presstalesman vid polisen till Jnytt.

Även under natten mellan söndag och måndag skedde en stöld ur en BMW. Bilen var parkerad på Styrmansgatan i Jönköping. Ägaren till bilen vaknade när larmet ljöd men hann inte se vem som bröt sig in i bilen och stal en airbag.

I förra veckan drabbades företag i Linköping och Norrköping av tjuvar som bröt sig in och stal bland annat rattar och instrumentpaneler.