Annons

Det första larmet kom klockan 05.18 från Vetegränd i Habo. Bilägaren upptäckte att tjuvar varit framme och stulit det mesta av inredningen inklusive ratten i hens BMW. En dryg timme senare var det inbrott i en BMW som stod parkerad på Råggränd Habo, Tjuven hade krossat en bakruta och sedan krupit in och stulit ratten. Liknande inbrott har även inträffat på Vallmostigen, Timoteijgatan och Pilgatan. Ligan har även varit framme i Mullsjö, klockan 07.04 upptäcktes ett inbrott i en BMW på Kyrkvägen i Mullsjö, det oklart hur gärningspersonen tagit sig in i bilen men ratten var stulen.

"Svartnade för ögonen"

Foto: Privat/Montage 
Foto: TT 

John Kacso, 23 år, från Habo är en av de som drabbats av inbrott under natten.

– Jag nyss köpt min BMW årsmodell 2016 utrustad med extra ljudsystem msport på hela bilen och såklart läder msportratten, berättar John irriterat.

Annons

– Jag kom ut vid halv åtta och skulle åka till jobbet som säljare och får se rutan längst bak vara helt inslagen. Jag blev riktigt arg och första tanken var om jag hade några värdesaker i bilen. Det svartnade lite för ögonen för jag var så frustrerad och kunde bara tänka vilka små barn som hade varit och för skojs skull slagit rutan.

– Sen såg jag att ratten var borta och då förstod jag att BMW-ligan varit igång igen. Sedan var hela min dag förstörd eftersom jag inte kunde ta mig någonstans direkt. Nu väntar en lång tid framöver med lagning och så vidare hos Holmgrens.

Söker vittnen

Polisen kommer nu att göra tekniska undersökningar på samtliga bilar och i möjligaste mån försöka säkra spår efter tjuvarna. Det finns ännu ingen misstänkt i något av fallen.

Polisen är i behov av allmänhetens hjälp och tar gärna emot tips eller iakttagelser om misstänkta personer eller bilar från Habo och Mullsjö under natten.

Polisen nås på telefonnummer 114 14

Inte första gången

Det är inte första gången som BMW-bilar utsatts för denna typ av brott. Jnytt har rapporterat om ett antal liknande fall runt om i Vätterbygden. Enligt polisen handlar det troligtvis om en liga som specialiserat sig på denna typ av inbrott. Det stulna förs sedan troligen ut ur landet och säljs.

Se läsarfilm ovan från en av de drabbade bilägarna under morgonen.

Du har väl inte missat vår app?