Annons

Inför ett julklappsspel köpte Anette Gustafsson ett antal Trisslotter på City Gross i Jönköping. Trisslotterna glömde hon dock bort när det var dags för julklappsutdelning. De blev istället liggande till en bit in i januari då Anette och familjen skrapade lotterna hemma i Jönköping. En av lotterna gav en vinst på 90 kronor som Anette satte upp på kylskåpsdörren i väntan på att bli inlöst.

När Anette några veckor senare tog med sig lotten till ett spelombud fick hon en rejäl överraskning. När kassapersonalen skannade lotten blev det liv i luckan.

– De blev glada och ropade till mig att jag vunnit en storvinst då Trisslotten innehöll tre tv-symboler. Jag fattade ingenting och frågade först om jag vunnit en teve, berättar den 57-årige förskoleläraren med ett skratt.

Annons

– Jag kände inte till tv-vinsten och ingen annan i familjen hade reagerat trots att lotten suttit uppe på kylskåpet ett bra tag, fortsätter hon.

Hade räknat med lägsta vinsten

Tv-vinsten betydde sedvanligt framträdande i Nyhetsmorgon och för Anettes del blev skärtorsdagen hennes dag. Då Svenska Spel mötte upp henne och sonen Carl på hotellet under morgonen stack hon inte under stol med att nerverna var på spänn.

– Det är trots allt en stor och ovan sak att vara med på teve, sa hon innan taxin for mot TV4.

Inne i studion plockade Anette en Trisslott från korgens mitt, vilket skulle visa sig vara ett bra drag. Den här morgonen avgjordes skrapet redan innan samtliga rutor var skrapade och programledarna kunde konstatera att Anette vunnit en kvarts miljon kronor.

– Det känns otroligt bra just nu! Jag hade verkligen inte räknat med mer än de 100 000 kronorna som är lägsta vinst, nu blir det guldkant, sa Anette efter direktsändningen.

Varvar ner med bio

Närmaste väntade ett avkopplande biobesök med yngsta sonen Carl innan hemresan till Jönköping. Vinstsumman på 250 000 kronor skulle först och främst spenderas på familjens hus.

– Vi ska fixa och renovera huset där hemma. Möjligen blir det också en tågsemester i Europa till sommaren nu när vi vann så mycket. I påsk kan vi också fylla påskäggen med annat än godis, säger den överlyckliga Jönköpingsvinnaren.

Svenska Spels vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe fanns med under skärtorsdagsmorgonen och fick ta del av Anettes glädje.

– Härligt med en så genuint glad vinnare! Vinsten verkar komma väl till pass då Jönköpingsfamiljen planerar en sommar med både ombyggnation och tågsemester, säger han.

TV4