Kvarter tio uppges vara Tositos första egna bostadsprojekt i Munksjöstaden. Förutom detta kvarter planeras fler kvarter i den nya stadsdelen.

Kvarter tio består av bostadsrätter mellan ett rum och kök uppemot fyra rum och kök. Pizzeria Ciro och Bageri Rosetten flyttar in på markplan och detta väntas öka utbudet och servicen till de boende i området.

Planerar för ytterligare projekt

På det nya kvarterets tak finns en stor takterrass med utsikt över Jönköping. Där finns en bastu, ett gym, ett växthus och övernattningsrum. Det är också en plats om man vill arrangera en fest.

Tosito uppger att man vill fortsätta bidra till en positiv utveckling av stadskärnan och att planering pågår för ytterligare projekt lokalt i Jönköping. Förutom bostäder i Munksjöstaden och centralt handlar det om bostäder på Strandängen.

Annons

– Det är väldigt glädjande att kvarter tio är slutsålt. Vi märker en betydligt bättre efterfrågan på bostadsmarknaden från början av 2019. Sedan nyår har vi sålt 20 lägenheter och att det nu är slutsålt tycker jag ger en tydlig signal som gör att man tror på Jönköpings utveckling. Vi är övertygande om att Jönköping växer och att det behövs fler bostäder i Jönköping, säger Tommy Fritz, vd på Tosito.

Han menar att många andra bromsar men att de själva gasar på då de märker att försäljningen av bostäder går bra.

Spännande stadsdel

Tommy Fritz tror att Munksjöstaden lockar många med sitt centrala läge plus att många ser det som en spännande stadsdel.

– Nu ser vi att det finns en struktur och tillgänglighet och med pizzeria och bageri hoppas vi också kunna bidra till mycket service i staden. Vi vill att Munksjöstaden ska bli ett område där man vill leva och bo och komma och besöka, säger Tommy Fritz.

Takterrassen ser han som en kul krydda i sammanhanget.

– Vi hoppas den ska bli uppskattad av de boende och att det ska bli ett ställe där man ska kunna umgås med sina grannar. Vi tror att det höjer kvaliteten på boendemiljön.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app