Annons

Den som ska sälja sin bostad sitter just nu i en bra sits. Priserna på bostadsrätter och villor ökar nämligen. Anledningen är att efterfrågan, på framförallt bostadsrätter, är stor.
Det senaste året har priserna på bostadsrätterna i centrala Jönköping ökat med hela 22 procent och kvadratmeterpriset ligger nu på 22 528 kronor. Och trenden håller i sig, senaste kvartalet har priserna ökat med sex procent. Vad gäller villorna så ligger ökningen på 14 procent det senaste året, medelpriset för en villa ligger på 2,9 miljoner kronor.

Väntar på effekt av nyproduktion
– Vi ser en fortsatt väldigt stor efterfrågan på både bostadsrätter och villor. Prisökningarna beror på det stora intresset för att bo centralt i Jönköping och att det är väldigt ont om bostäder till salu. Det är faktiskt en hel del nyproduktion på gång, men effekterna av detta kommer vi först att se på längre sikt. Många har också insett att marknaden är stark och stabil, vilket gör att man både vill och vågar köpa bostad just nu, säger Jan Windolf, fastighetsmäklare och franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping.