Jönköpings Södra har genom hela säsongen haft bra stöd på läktarplats, supporterklubben Green Machine har funnits representerad i större eller mindre skala i samtliga 30 allsvenska matcher.

Och kvalet mot Trelleborg kommer inte att vara något undantag.

I skrivande stund räknar man med att det kommer att vara fyra bussar och en hel del personbilar som rullar från Jönköping ner mot Vångavallen i Trelleborg.

– Jag tycker att det är helt okej, men jag är aldrig nöjd. Fyra bussar är rätt bra, det är ju tidig avspark också, sen kommer det nog gå en hel del vanliga bilar ner, säger Green Machines ordförande Mattias Jergell.

Jergell berättar att han är sugen på fotboll, trots att det är ett negativt kval som ska spelas.

– Man var lite deppig i början men nu har man hittat tagget igen. Fan vad gott det ska bli att få gå på fotboll igen, säger han.

Annons

I söndags hade man sålt drygt 2 800 biljetter till matchen i Skåne.

Till hemmamatchen på Stadsparksvallen på söndag är det i skrivande stund drygt 2 600 biljetter sålda.

– Vi hoppas att det blir mot 5 000, säger J-Södras klubbchef Fredrik Ståhl.

Stärka upp vid sidan

Ståhl kommer i sin roll nu att få vara med från början av en säsong. Han började i mars månad, men får nu alltså vara med från början.

Samtidigt är Ståhl tydlig med att J-Södra nu kommer stärka upp på kommunikationssidan, och man arbetar med rekrytering av såväl säljsidan som kommunikationssidan.

Kvalspelet stör dock inte nämnvärt när det rekryteringarna.

– Ingenting, vi ligger helt i takt, processen är igång och vi räknar med att vi är klara den 19:e.

Bättre sedan kritiken

30 mars skrev undertecknad en blogg med rubriken "Dags att börja jobba nu, J-Södra". Då var Fredrik Ståhl precis nyanställd som klubbchef i J-Södra.

Har ni blivit bättre sedan dess?

– Ja, det tycker jag. Jag tycker att vi har förflyttat oss en nivå, absolut. Främst var det väl marknadsföringen du syftade på, jag tycker att att vi har blivit bättre. Vi har bättre innehåll på vår hemsida och bättre flöda på sociala medier. Sen har vi en lång resa att göra, men jag tycker att vi får ut det vi vill få ut och vi får ut det kontinuerligt, säger Fredrik Ståhl.

Nu väntar alltså kval för J-Södra, ett kval som gjort att arbetet vid sidan av plan delvis har försenats.

– Det är klart att vi hade kunnat skjuta ut oss i försäljningsläge tidigare om det hade varit som i fjol där det var klart när det var tre omgångar kvar. Nu hade vi ett stort möte häromdagen där Jimmy (Thelin, tränare) var med och där Tommy (Thelin, lagkapten) var med. Det mötet såg vi som ett startskott inför nästa säsong. Vi har kanske tappat en månad utifrån hur det hade kunnat vara, sen får man inte bli för rädd och för defensiv. Det är klart att vi har dialog med våra partners och sponsorer, säger Fredrik Ståhl

Jönköpings Södra har tidigare under hösten lanserat en femårsplan. En femårsplan som har som vision och mål att klubben ska spela ute i Europa inom fem år.

Hur har den planen tagits emot av sponsorerna?

– Jag uppfattar det bara som positivt, jag uppfattar det som att man gillar delaktigheten och att man känner sig delaktig, säger Fredrik Ståhl.


Foto: David Wreland