Annons

Ungdomsvård eller fängelse, det yrkade åklagare Anders Brokelind på då rättegången mot de fem unga män som under tre dagar stått inför rätta misstänkt för en rad grova brott.

De fem är män i åldern 17-21 år som åtalats för människorov, rån och grovt övergrepp i rättssak.

Händelsen utspelar sig i oktober förra året. Två unga killar i 15-årsåldern låstes då in i en källare på Ekhagen uppger JP.se. Tre män ska där ha misshandlat dem, hotat dem med kniv och tvingade dem att ta kokain. De tvingade dem även att lämna ifrån sig koder till bankomatkort. Dock är det bara en av 15-åringarna som har medverkat vid rättegången och står som målsägande.

Stökigt kring rättegången

I samband med rättegången som ägde rum i säkerhetssalen i Jönköpings tingsrätt bröt ett bråk bland åhörare bröt ut. Tre personer omhändertogs och är misstänkta för störande av allmän ordning.

Annons

De fem åtalade har under rättegången inte berättat något om vad som hände och nekar till alla anklagelser, det uppger Jp.se.

Åklagaren Anders Brokelind yrkade under slutpläderingarna på torsdagen på att en 21-årig man ska dömas till fängelse i tre år och en 19 åring till fängelse i två år för människorov, grov övergrepp i rättssak och rån.

Brokelind yrkade även på att en 17-åring skulle dömas till sluten ungdomsvård och ytterligare två 17-åringar ska dömas till ungdomsvård eller samhällstjänst för medhjälp.

Genrebild
Foto: Arkivbild