Annons

Enligt det första larmet hade man sett en rökpelare mellan Tenhult och Öggestorp.

Det var klockan 11.11 som larmet gick att det brinner i Tenhult, inte långt ifrån vattentornet. En rökpelare hade setts mellan Tenhult och Öggestorp. Personal från räddningstjänsten är på plats.

- Jag bor i Tenhult och jag ser röken åt nord-östra hållet. Jag vet inte om det blivit ett större rökområde det senaste men det känns som den är tjockare än tidigare. Det är en helikopter som cirkulerar i området, vi tror att det är en polishelikopter, säger ett vittne som bor i Tenhult till Jnytt.

Släckande helikoptrar

Räddningstjänsten uppger att branden på 150 x 150 meter är på en höjd. Det är svårtillgänglig terräng på platsen.

Förutom polishelikopter har även släckande helikoptrar använts för att vattenbomba i terrängen.

Annons

- Helikoptrarna har gått ner och hämtat vatten i Tenhultasjön kontinuerligt, säger ett ögonvittne till Jnytt.

Styrkor från Jönköping, Forserum, Norrahammar, Huskvarna och Nässjö, totalt cirka 50 brandmän, arbetar för närvarande med att släcka.

Klockan 13.04 uppger räddningstjänsten att man kunnat begränsa branden och att man har den under kontroll.

Någon risk för spridning till intilliggande bostäder finns det inte.

Uppdatering

Skogsbranden är nu under kontroll och räddningsinsatsen avslutad kl.15:00. Efterbevakning pågår och kommer att på kontinuerligt under natten.

Ett femtiotal brandmän från Jönköping, Forserum, Norrahammar, Huskvarna och Nässjö har arbetat med att släcka branden. Två helikoptrar från Tyskland, som vid tillfället var stationerade i Växjö, har deltagit med vattenbombning samt en polishelikopter som resurs för bevakning av eventuell brandspridning.