Annons

För spelarna i HV71 har det varit ett intensivt firande efter det säkrade SM-guldet.

– Jag är inte så trött, utan har faktiskt klarat mig rätt bra. Man har ändå fått lite rutin nu, kanske inte med guldfirande, men med hur ens kropp fungerar. I jämförelse med de yngre grabbarna så har man lyckats hålla sig rätt bra, men det finns de som har det betydligt värre, inga namn nämnda, säger Ted Brithén till Jnytt.

Hur har dagarna varit efter guldet?

– Det har gått väldigt fort, och jag försöker bara njuta. Det är rätt skönt att bara sitta tillsammans och berätta historier om allt som varit.

"Mycket bakom kulisserna"

HV71 åkte på ett antal tunga skadeavbräck under slutspelet, och Brithén är inne på att det finns händelser som inte sipprat ut ur omklädningsrummet.

Annons

– Det är mycket bakom kulisserna som folk utifrån inte riktigt har fått veta och det är interna historier som vi har. Jag sa innan att man nästan skulle gå hem till datorn och skriva ner allt som hänt, historier och alla skador som varit. Men vi har krigat och spelat ändå, med blåmärken överallt.

Har du kunnat ta in att ni vunnit SM-guld?

– Nej, jag tror inte det, inte riktigt än. När alkoholen har gått ur kroppen så kanske man kommer känna av det.

"Agenten ringde precis"

Ted Brithén har inte kontrakt med HV71 nästa säsong, den landslagsmeriterade centern kan inte ge besked om var han spelar nästa säsong.

– Nej, jag vet inte. Min agent ringde mig precis och han har inte ringt innan, och jag har inte ringt honom. Det har varit fullt fokus på spelet.

När vill du ha klart med var du spelar?

– Det spelar inte så stor roll, jag vill bara att det ska kännas så bra som möjligt, säger Brithén som däremot var tydlig med vad han skulle göra efter dagens firande i länsresidenset.

– Nu ska jag till barberaren och fixa mitt skägg. Jag har sparat det, men det ska inte bort helt utan jag ska bara ta ner det lite. Jag trivs rätt bra med skägget, och vi får se vad de får till.