Annons

När HV71 tog emot Växjö på trettondagsafton var forwarden Ted Brithén tillbaka i spel. Brithén klev av med en handledsskada mot Linköping 5 december och hade inte spelat sedan dess.
Mot Växjö var Brithén uppsatt som extra forward och han gjorde åtta byten och spelade totalt fem minuter och 25 sekunder.
– Det blev klart i går att jag skulle spela. Jag känner inga symptom från någonting utan är hundraprocentig. Det är bättre att spela lite mindre än att vänta två veckor till. De minuter jag får är bra. Det är bättre att öka speltiden successivt i stället för att spela 10-15 minuter så här direkt efter skadefrånvaron, säger Brithén.
– Det kändes så klart speciellt att vara tillbaka, särskilt nu i början.

”Har inga synpunkter”
Under Ted Brithéns skadefrånvaro har Chris Abbott varit lagkapten, och även mot Växjö var det den kanadensiske centern som hade ett C på bröstet.
– Han får fortsätta med det så länge han är bekväm och komfortabel med det. Jag har inga synpunkter på det, säger Brithén.
Kan det rent av bli en permanent lösning med Abbott som kapten?
– Det vet jag inte utan det är något ni får ta med Lindbom (Johan, tränaren). Abbott tar lite press från mina axlar och låter mig komma in i det mer och mer.
Ted Brithén gör sin tredje säsong i HV71 och blev utsedd till lagkapten inför förra säsongen. Om han återgår till den rollen får alltså bli en senare fråga.

SHL