Annons

De båda ungdomarna, födda 1998 och 1995, anhölls den 20 september och häktades två dagar senare.

23-åringen har delat ut flera knytnärvsslag och sparkar som träffat i huvudet och på överkroppen. Han har dessutom tagit strupgrepp på offret.

20-åringen har sparkat den liggande mannen i huvudet.

Åklagaren anser att brottet ska bedömas som grovt eftersom gärningsmännen visat särskild hänsynslöshet och råhet då de i numerärt överläge fällt mannen till marken och sedan riktat våldet mot hans huvud när han låg på marken utan att kunna försvara sig.

Hotade att döda vittne

23-åringen och 20-åringen åtalas dessutom för övergrepp i rättssak sedan de hotat den misshandlade mannen om han gjorde en polisanmälan. ”Vi kommer döda dig och din familj” sa de enligt åtalet.

Båda hotade på samma sätt en kvinna på platsen för att hindra henne från att göra en polisanmälan. ”Vi vet var du bor, om du anmäler detta kommer vi efter dig”.

Annons

23-åringen åtalas även för stöld eftersom han i samband med misshandeln tog ett par solglasögon och ett paket cigaretter samt 1000 kronor i kontanter från offret.

20-åringen åtalas även för narkotikabrott och ringa narkotikabrott då han hade 2,53 gram kokain på sig på Trådgärdsgatan i början av maj. Vid samma tillfälle hade han själv använt cannabis.

Båda männen har i förhör förnekat brott.

Hot