Annons

Mannen åkte med linje ett i riktning mot Huskvarna vid elvatiden på måndagsförmiddagen. En bit in på resan upptäckte han att allting inte stod rätt till. Det var nämligen ett hål på det upphöjda golvet mellan två säten.

– Jag blev först lite chockad när jag såg hålet. Det gick som ett hål rakt ner och ett av däcken syntes. Det var helt öppet ner, men det är svårt att säga så här i efterhand hur stort hålet var, säger han.

Hur reagerade de andra passagerarna?

Annons

– Några barn, som är i nioårsåldern, stod runt omkring och tittade ner i hålet, och ett av barnen sade att han eller hon hade åkt med samma buss förra veckan. Det kunde ha gått riktigt illa. Tänk om ett barn sticker ner handen eller en vuxen sätter sig på sätet och allt rasar ner på däcket. Det är livsfarligt.

”Ser inte bra ut”

Keolis kör stadstrafiken i Jönköping på uppdrag av Jönköpings länstrafik. Carl-Johan Sjöberg, trafikdirektör vid JLT, var ovetandes om hålet på bussen utan fick informationen via Jnytt.

– Nej, det har jag inte hört något om. Det är Keolis som ska ansvara för att bussarna är i dugligt skick trafikmässigt och att de ser ut som de ska inredningsmässigt. En buss som inte är körduglig ska tas ur drift så fort som möjligt, säger han.

Hur allvarligt ser ni på att en buss har ett hål av det här slaget?

– Om det är allvarligt trafikmässigt kan jag inte säga, men det ser inte bra ut. Det ger inget bra intryck mot resenären, helst inte om det har funnits en stund.

Hur ofta gör ni kontroller av bussarna?

– Vi gör fordonskontroller löpande på alla bussar, men det sker inte så ofta att vi upptäcker saker som har hänt över dagen.

JnyttTV. Se läsarfilm i spelaren ovan.

Fotnot: Jnytt har utan framgång sökt Keolis för en kommentar.