Trafikolyckan har ägt rum i en backe vid Sandagymnasiet i Huskvarna. Polisen fick in samtalet om olyckan 8.50, men då olyckan kom in direkt till polisen har räddningstjänsten inte varit på plats. Enligt polis på plats hade bussen kommit i rullning och åkt ned mot en parkeringsplats på skolområdet. Där har den sedan kolliderat med de parkerade fordonen.

– Jag såg inte olyckan själv, men personal på skolan var där och såg det hända. Bussen ska ha rullat framåt. Det var två elever med i bussen, varav en fick märken av bältet, berättar ett vittne som befinner sig på olycksplatsen.

– Polisen åkte till platsen. Jag har förstått att ägarna till fordonen fixar med bärgning själva och att det inte ska vara någon som är allvarligt skadad, berättar Monica Bergström, polisens presstalesperson vid region öst.

Annons

Ingen skadad

Hur många personer som är inblandade i olyckan är enligt polisen oklart i nuläget, men ingen ska vara skadad eller behövt uppsöka sjukhus.

– Jag vet inte hur lång sträcka bussen hade rullat, vilken hastighet det handlar om eller om någon befunnit sig i bussen när den åkte ner för backen. Jag kan inte heller säga om bussen rullade framåt eller bakåt, säger Monica Bergström.

– Det är svårt att uppskatta vilken hastighet bussen kom upp i. Backen är ganska brant men kort. Personal på skolan som såg olyckan blev mycket upprörda och chockade, berättar vittnet som Jnytt pratat med.

Hon känner inte till att det skett någon avspärrning på olycksplatsen.

Böter efter olyckan

– En ordningsbot har skrivits ut på plats till minibussens förare för att handbromsen inte varit åtdragen på minibussen när olyckan inträffade, berättar Monica Bergström.

Hon säger att det sannolikt inte kommer att bli någon annan åtgärd från polisens sida än just ordningsboten som utfärdades. Polisen har kontrollerat bussen för att se om det kan ha varit något tekniskt fel på den, men det ska det inte ha varit.

Ingen person ska enligt polisen ha befunnit sig på platsen där minibussen krockade med bilarna och mopeden.

Efter att polisen pratat med chauffören och bilägarna ska de ha lämnat platsen.

– Föräldrarna till de drabbade eleverna är kontaktade och skolsköterska har kollat på eleverna. Personalen är med dem så de är väl omhändertagna, berättar vittnet på plats.

Krismöte

- Vi har haft ett krismöte med skolledningen och de elevassistenter som väntade på eleverna som blev olycksdrabbade. Vi har gått igenom området där olyckan skedde och diskuterat om vi kan förändra något så inte detta sker igen. Nu var det en lycklig utgång och eleverna är inte påverkade av olyckan och de har gått i skolan enligt planering, säger Carin Rosjö som är rektor på Sanda grundsärskola.

Skolan kommer nu anmäla olyckan som en arbetsplatsolycka till Miljöarbetsverket.

Vet du mer? Har du bilder? Mejla Jnytt!