Barnfamiljen var på väg hem från A6 i en rondell när de hörde hur en buss tutade på dem. Då bilföraren inte kunde förstå varför bussen tutade fortsatte han att köra.

Foto: Arkiv
Jönköping har en hård trafikmiljö och det är högt tempo när det är högtrafik, menar Erik Andersson, trafikutvecklare på Jönköpings länstrafik. Foto: David Alin
Nattbussen kommer att fortsätta gå mellan Jönköping och Nässjö från och med kommande helg. Foto: David Alin

– Vi kom till en ny rondell där det var 60 kilometer i timmen. Jag körde i kanske 40-50 kilometer i timmen då jag märkte att en buss körde nära mig och tutade på mig. Jag förstod inte varför, berättar pappan i familjen.

Han uppger i en polisanmälan att bussen svängde ut i full gas framför familjen vid rondellen vid Attevik, att de prejades ut mot trottoaren och därför fick tvärnita.

Utsatt barnen för fara

Annons

– Jag förstod inte vad som hände. Efter vansinneskörningen i Stockholm så hinner man ju tänka många saker. Den här bussen var inte i trafik utan på väg för att starta någonstans. Jag var vansinnig och ringde Jönköpings länstrafik och de kopplade mig till Keolis, vars chaufförer kör stadsbussarna. Jag var upprörd över att en yrkeschaufför utsatt mig – och framför allt mina barn – för fara. Jag fick svaret att de skulle prata med chauffören. Då blev jag upprörd igen, då jag menar att det inte räcker att bara prata med personen, berättar pappan.

Han ska ha uppgett bussens registreringsnummer och berättade om händelsen. Samtidigt visade det sig att bussen skulle åt samma håll där familjen bor. När bussen stannade gick pappan och konfronterade chauffören.

– Vi gapade på varandra och jag sa saker som inte var så snälla, några mindre valda ord. Jag var vansinnig. Då slog chauffören till mig med all kraft i ansiktet. Det fanns flera vittnen till händelsen. Därefter sa chauffören att vi skulle försvinna, annars skulle hon köra över mig och mina barn med bussen, berättar pappan.

Ringde polisen

Efter detta ringde han till polisen som kom till platsen och pratade med både pappan, chauffören och vittnen till händelsen. Polisen ska bland annat ha fotograferat det röda och svullna området i ansiktet som uppstod efter slaget.

– Mina barn blev rädda. Själv har chauffören ha påstått att jag har provocerat henne och att det var därför hon slog mig. Hon ska också ha sagt att jag varit inne i bussfilen i första rondellen när vi körde och det verkar som det har varit upprinnelsen till allt. Men jag tittade i alla speglar och såg att jag låg innanför den vita linjen, menar pappan.

Chauffören har gjort en motanmälan mot pappan där hon anmält honom för ofredande.