Annons

– Det kom till vår kännedom vid 19.50-tiden, men brottet hade skett en timme tidigare. Av någon anledning dröjde det innan vi fick in det, säger Peter Ström, vakthavande befäl vid polisen region Öst.

Enligt polisen tog sig fyra beväpnade gärningsmän som hade någon form av vapen in i butiken och tillgrep kontanter och cigaretter. Värdet på stöldgodset är ännu okänt. Gärningsmannen försvann från platsen och var strax efter klockan 21 på fri fot. Polisen uppger att det var en tjänstgörande i butiken men att personen inte skadades fysiskt.

”Spärrat av brottsplatsen”

Annons

– Vi har spärrat av brottsplatsen för att göra en teknisk undersökning. Vi har även pratat med boende i närområdet. Vi knackar dörr för att se om det finns iakttagelser som kan leda oss framåt, säger Ström.

Finns det vittnen till händelsen?

– Jag har inga uppgifter om det, men jag antar att det finns kunder som har bevittnat detta.

Vad har ni för signalement på gärningsmännen?

– Det är fyra personer i 17-20-årsåldern med mörkt hår. En av dem bar ett pistolliknande föremål och någon var klädd i svart jacka och blå jeans.

Ingen gripen

På söndagsmorgonen var det fortfarande ingen gripen för rånet, och polisen är fortsatt intresserade av allmänhetens iakttagelser runt Hammarvägen vid klockan 19 på lördagen.

Det är oklart om det rörde sig om en riktig pistol som de misstänkta hade och under måndagsförmiddagen hade ingen ännu gripits.