Annons

Streetmode-butiken Jive öppnade i Jönköping 1999. Sedan dess har verksamheten haft lokaler på bland annat Resecentrum, Tändsticksområdet och senast i City. Men nu, 20 år senare, väljer Ben Arinze att stänga igen sin fysiska butik för att istället lägga allt fokus på webbshoppen och de egna klädmärkena ”Urban monk” och ”Justjive”.

Det blev bara ett år på Lantmätargränd 26, ett läge som Arinze trodde skulle vara oslagbart.

– Det är ju stans bästa läge. Men marknaden är inte som den var förr och det är svårt för oss småbutiker att leva kvar i City. Det är helt enkelt inte lönsamt längre. Stan är död, säger han.

Jättar som McDonald´s, Intersport och Stadium, som tidigare var belägna i City, drog ungdomar till stan. Men när de lade ner försvann också Arinze viktigaste målgrupp.

Annons

– Ungdomarna har ingen anledning att ta sig till stan längre. De shoppar hellre online eller på Asecs, konstaterar han.

– Förra året hade jag tjugo kunder från Jönköping som valde att göra sina beställningar online istället för att komma till butiken i stan.

I september stänger den fysiska butiken på Lantmätargränd i Jönköping.
Foto: Privat

Nu tänker Arinze alltså lägga all sin energi på företagets hemsida med webbhandel. Den fysiska butiken stänger han igen den sista september.

– Jag ser det inte som att butiken bommar igen – verksamheten utvecklas. Framtiden finns online.

Kommer sakna sina kunder

Arinze säger att det svåraste med att stänga igen butiken blir saknaden efter alla kunder. För att den inte ska bli för stor kommer han öppna en lagershop.

– Vi har tittat på lokaler i Norrahammar och på Ljungarum, men det är inget som är klart än. Tanken är att jag ska ha öppet en gång i veckan.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app