Tommy Eskilsson har jobbat i fiskbutiken Wallins Fisk i över 40 år. Butiken som sådan har funnits i över 70 år. Han berättar hur det har sålts fisk sedan efter andra världskriget. Men imorgon fredag är det över.

- Det är kommunens dåliga planering som ligger bakom. Jag förstår att de måste gräva, men att göra det utan att planera för att trafiken inte kan fortsätta efter Klostergatan söderut, då blir det fel. Det finns det inget försvar för. Det går ju alldeles utmärkt för busstrafiken att köra vidare, säger Eskilsson till Jnytt.

Har det varit ett svårt beslut att ta?

- Det var svårt. När jag läste skyltarna om hur det skulle bli så fick jag ångest. Jag fick ner 9 kilo och gick på näringslösning. Idag är det mycket bättre, nu är det beslutat att jag stänger och allt är över imorgon (läs fredag), säger Eskilsson, som ser en mörk framtid för butikerna på Klostergatan.

Annons

- Jag ser mig själv som gynnad, jag har råd att lägga ner. Det är värre för andra som har lån och inte kan stänga. Jag förlorar massa pengar, men har råd och det finns det de som inte har. De kommer må illa, och detta är bara början. Vi får se om sex månader hur det ser ut.

Arbeten som påverkar

Det senaste vägarbetet som påverkar trafiken från Klostergatan vidare söderut är ombyggnationen av Torparondellen.

– Det kommer gå att köra längs Barnarpsgatan under hela entreprenaden, men Torpagatan och Östra Torpagatan kommer etappvis behöva stängas av. Trafiken kommer då att hänvisas till Kungsgatan, Drottninggatan samt Klostergatan och Brahegatan, har projektledare Peder Lundberg tidigare sagt.

Det pågår också ett arbete som innebär att Södergatan är avstängd.

Jnytt söker Thomas Bergholm, förvaltningschef på tekniska kontoret för en kommentar.