Önska ligger på Barnarpsgatan och har funnits där i sex år. Under dagen öppnar butiken med en dubbelt så stor yta och är en av få butiker som expanderar på Väster.

– Folk tycker att det är så kul att vi satsar på Väster, det är ju en fantastisk härlig stadsdel och mycket folk i rörelse. Många butiker försvinner härifrån men vi tror på Väster och rekommenderar andra att öppna butik här, säger Eva Jonsson, butiksägare.

Bredare sortiment

I måndags revs väggen mellan det som förut var två små lokaler, och när Jnytt besökte Önska var arbetet i full gång med att få allt på plats. I butiken kan man hitta bland annat presentartiklar, porslin, köksredskap och studentpresenter. Ett miljötänk finns också med i bilden då de satsar på produkter som är slittåliga och håller länge.

Annons

– Vi var så trångbodda, vi behövde det. Sen den lilla ytan jag hade innan var ju det jag vågade öppna på den tiden. Nu tar vi in mycket nyheter, men det handlar också om att ge plats till ett bredare sortiment av de märkena vi redan har, säger Jonsson.

Vågar satsa

De sju anställda är den stora anledningen till varför hon vågar satsa.

– Jag gör ju detta för att jag har oerhört bra personal, det är ju därför man kan satsa. De har väldigt mycket utbildning som gör att de kan ge den hjälp som behövs när kunderna söker en speciell produkt, säger Jonsson.

Hur känns det nu inför nyöppningen?

– Det känns lite lagom pirrigt, så som det ska göra. Vi har jättefina erbjudanden, så vi hoppas och tror att det kommer mycket folk, säger Jonsson.