Annons

Företaget räknar med att de inom några år kommer att vara 100-200 anställda på kontoren i Jönköping och Malmö.

Annons

– Det känns jätteroligt att vi fått möjlighet att etablera vårt utvecklingscenter här i Jönköping och att vi kunnat hitta en så bra lösning med den pressade tidsplanen vi haft. Jönköping är ett nav för konsumentprodukter som vi hoppas kunna ta del av, och erbjuda något till det kunskapskluster som finns här, säger Jesper Larsson, vice president på Greenworks Tools Nordic AB, i ett pressmeddelande.

I slutet av november var byggstarten och det är nu i början av mars som Greenworks får tillgång till fastigheten Hedenstorp 2:40. Fastighetsägare är G.T Väst, som står bakom projekteringen.

Det handlar om en yta på 2 000 kvadratmeter och där kommer företaget att ha sitt utvecklingscenter med förutveckling, industridesign, utveckling av mjukvara, elektronik och mekanik. Dessutom blir det test och verifiering.

Greenwork Tools är ett snabbväxande företag inom batteribranschen och har sitt huvudkontor i USA. Den största verksamheten finns i Kina och Europakontoret har numera flyttats till Malmö från Köln.