Det är Jönköpings Posten som skriver att det kommunala bostadsbolaget Vätterhem har planer på att bygga om förråd eller föreningslokaler som inte är så välanvända till lägenheter.

- Lägenheterna blir inte perfekta men charmiga och kommer att ligga i våra absolut bästa stadsdelar, säger Thorbjörn Hammerth, VD på Vätterhem till JP.se.

- I grund och botten skenar alla priser. Det allra billigaste vi kan uppnå för en nyproducerad tvåa, när vi har gjort vårt yttersta, är en månadshyra mellan 6 000 och 7 000 kronor, fortsätter Hammerth.

"En lösning på marginalen"

Förhoppningen är att Vätterhem ska få fram 30 till 40 lägenheter. Och Hammerth säger att det blir fler om andra bostadsföretag gör samma sak. Att bygga om ett förråd eller lokal till lägenhet är betydligt billigare än att bygga nytt.

Annons

- Vi har gett alla bostadsföretag att leta efter lokaler de kan bygga om till billiga lägenheter. Men det blir en lösning på marginalen, säger Anders Samuelsson (C), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Samuelsson säger till Jönköpings Posten att han hört om lågprisföretag vill in på bostadsmarknaden i Jönköping, dessutom övervägs det att bygga nya lägenheter utanför stadskärnan.

- Vi överväger att bygga mer i områden som inte ligger så centralt. Det kan exempelvis vara i Barnarp eller Lekeryd där trycket från marknaden inte är så stort.


Foto: Jessica Gow / TT