I lördags gjorde Tobias Haraldsson sin sista match för Fagerhult Habo – i alla fall i den här sejouren. Det blev en rolig avslutning eftersom det blev seger borta mot Kalmarsund.
– Ett bättre avslut kunde det inte bli. En rolig match med bra tryck från läktaren, härligt lag som Kalmarsund på andra sidan och så en vinst i det hela, säger han i en intervju på klubbens webbplats.
– Lördagen var väldigt känslosam för mig. Att veta att man gör sin sista match med laget denna dag var tungt. Även om jag nu kommer göra det jag verkligen vill och som jag ser fram emot så åker jag iväg från grymt fina vänner som jag har i laget. Det är ett underbart gäng som man alltid har roligt med både på match, träning och fritid.

”Passar mig bra”
Umeå är en riktig innebandystad där det finns både herr- och damlag i högsta serien, SSL. Även lag i norra allsvenskan huserar där. Haraldsson förklarar varför han väljer att flytta just till ”björkarnas stad”.
– För att jag tror staden passar mig bra med mycket natur och idrott. Det räcker bara med att höra en norrlänning att prata så förstår man att man kommer att trivas. Tror också att det blir en rejäl utmaning för mig personligen att prova på att bo utanför "50-skyltarna", säger Haraldsson, vars utbildning är på två och ett halvt år.
– Fagerhult har varit en del av mitt liv i 17 års tid och betytt extremt mycket för mig. En förening som alltid ställer upp, så min förhoppning är att komma tillbaka någon gång. Men om det blir på eller utanför planen, vet man aldrig.